Razotkriveni u devet pitanja. Vrhunska ekipa iz Zardra, Studio Tiamat!
Razotkriveni u devet pitanja. Vrhunska ekipa iz Zardra, Studio Tiamat! Razotkriveni u devet pitanja. Vrhunska ekipa iz Zardra, Studio Tiamat! Razotkriveni u devet pitanja. Vrhunska ekipa iz Zardra, Studio Tiamat! Razotkriveni u devet pitanja. Vrhunska ekipa iz Zardra, Studio Tiamat! Razotkriveni u devet pitanja. Vrhunska ekipa iz Zardra, Studio Tiamat! Razotkriveni u devet pitanja. Vrhunska ekipa iz Zardra, Studio Tiamat! Razotkriveni u devet pitanja. Vrhunska ekipa iz Zardra, Studio Tiamat! Razotkriveni u devet pitanja. Vrhunska ekipa iz Zardra, Studio Tiamat! Razotkriveni u devet pitanja. Vrhunska ekipa iz Zardra, Studio Tiamat!

Razotkrivanje u devet pitanja

Razotkriveni u devet pitanja. Vrhunska ekipa iz Zardra, Studio Tiamat!

1.PREDSTAVITE SE ? -Mi smo tattoo i piercing studio Tiamat, Tina Mijolović piercer, Martina Jelić
Voditeljica i tattoo majstori Mario Manai (Smrad) i Filip Letinic (File).
Nalazimo se u Zadru na adresi Mate Karaman 10.

2. KAD STE POČELI  DA TETOVIRATE I ZAŠTO
-Mario je poceo tetovirati davne 1994.,nakon skupljenog iskustva otvara svoj studio Inkstruktor
koji je zatvoren 2006 ,nedugo nakon upoznaje Filipa s kojim pocinje obuku za tattoo majstora.
Tiamat se otvara 2010 godine. I Mario iFilip su poceli tetovirati iz
ljubavi prema crtanju, slikanju i umjetnosti općenito, velikim dijelom je tu zasluzna i alternativna
punk-rock i metal scena koja je veliki katalizator u umjenosti koja se nosi na koži.

3.GDJE TRENUTNO RADITE
-Radimo isključivo u Zadru ali planiramo proširiti horizonte.

4.DA lI POSJEĆUJETE I UČESTVUJETE  NA KONVENCIJAMA
-Pošto smo relativno mlad studio, konvencije smo poceli pohoditi tek prosle godine. Mislimo da su konvcencijevažna stvar za tattoo scenu zbog komunikacije i druženja majstora i općenito ljudi koji su dio scene, razmjenjivanje iskustava i upoznavanjem sa novitetima tehnologije i industrije. Uskoro se družimo i radimo na Riječkoj konvenciji.

5.IDOLI ILI UZORI
-Tom Renshaw, Chalie Wagner i općenito stari majstori su utjecali na Maria dok File nalazi inspiraciju u majstorima poput Toxyc xlr, Victor Portugal, Guy Aitchison, Eric de L’etoile.. Što se samog stila tetoviranja tiče volimo raditi sve što je izazovno i zanimljivo za izvedbu,znači mi smo all style loversi.

6.KONEKCIJA SA KLIJENTIMA
-Nastojimo se naci “na pola puta” sa klijentima od razvoja njihove ideje do ubacivanja naseg stila. Tetovaza je odraz onogatko je nosi, zato nastojim da svaka pa makar i najmanja bude originalna. Tattoo kultura je kod nas jos u razvoju tako da nastojimo educirati ljude i upoznati ih sa novim stilovima i vrstama izražavanja.

7.ŠTA JE ZA VAS DOBRA  TETOVAŽA
-Dobra tetovaža je tetovaža koja je napravljena da savršeno paše karakteru klijenta. Sa tehničke strane mora biti kvalitetno izvedena i dobro pozicionirana jer smatramo da tetovažamora “disati” sa tijelom te pratiti anatomiju.

8.OPREMA ZA TETOVIRANJE
-Mario koristi isključivu OTM coil mašine. File preferira rotacijske mašine firme InkMachines (dragonfly i stingray) ali neke dizajne odrađuje također sa OTM coil mašinama. Elektronske koponente obojica koriste Eikon a boje uglavnom Intenze.

9.TETOVIRANJE U BUDUĆNOSTI
-Svi znamo da tetovaze vise nisu rezervirane za alternativnu scenu, mornare i kriminalce. Danas se tetoviraju svi, što ima dobrih i loših strana. Loše strane toga su što manjka originalnosti, trendovi koje postavljaju mediji su često siromašni sa originalnošću samih motiva. Dobre strane su te da se razbijaju predrasude o tetoviranim ljudima i onima koji rade tetovaže.
Rastom potražnje se razvija i industrija koja izbacuje novitetete koji olaksavaju posao majstorima i dopuštaju da se granice kreativnosti proširuju kao nikad do sad.

#tiamattattoo