Razotkriven u devet pitanja! Predstavljamo vam velikog Cobera!
Razotkriven u devet pitanja! Predstavljamo vam velikog Cobera! Razotkriven u devet pitanja! Predstavljamo vam velikog Cobera! Razotkriven u devet pitanja! Predstavljamo vam velikog Cobera! Razotkriven u devet pitanja! Predstavljamo vam velikog Cobera! Razotkriven u devet pitanja! Predstavljamo vam velikog Cobera! Razotkriven u devet pitanja! Predstavljamo vam velikog Cobera! Razotkriven u devet pitanja! Predstavljamo vam velikog Cobera! Razotkriven u devet pitanja! Predstavljamo vam velikog Cobera! Razotkriven u devet pitanja! Predstavljamo vam velikog Cobera!

Razotkrivanje u devet pitanja

Razotkriven u devet pitanja! Predstavljamo vam velikog Cobera!

1.PREDSTAVI SE ?
-Moje ime je Spomenko Žarić (Cober) rođen u Zenici 1973. godine

2. KAD SI POČEO-LA  DA TETOVIRAŠ I ZAŠTO?
-prvu tetovažu sam napravio 1986 godine,to je bilo sa borerom i radio sam mojim drugarima inicijale na skrivenim djelovima jer smo bili premladi.Uvijek sam crtao i među rajom bio poznat po tome.Jedne prilike sam gledao dok se stariji tetoviraju pa sam i ja pokusao napraviti tattoo i tako je to krenulo…

3.GDJE TRENUTNO RADIŠ?
-Danas radim u svom studiju Zenica Ink Cober tattoo i u timu imam jos 2 tetovera i moja supruga Adisa kao organizator od termina do ostalih sitnica.Ne gostujem ni u jednom studiju zaa sada mada povremeno skoknem kod prijatelja koji mi naprave termine i opet povratak u svoj studio.

4.DA lI POSJEĆUJEŠ I UČESTVUJEŠ NA KONVENCIJAMA?
-Tattoo konvencije posjcujem ali samo na teritoriji stare Jugoslavije i za mene je to dovoljno.Na takvim skupovima je dobro sto upoznas i vidis kolege iz struke i razmjenimo  misljenja vezana za sam posao koji dobro dođe svima ,jer kao sto sam primijetio svi brze napreduju ako nema tajni među samim artistima.

5. IDOLI ILI UZORI?
-Idola nemam mada je dosta artista u svijetu kojima skidam kapu i uzimam od svakog ono sto je bitno za moj napredak.Stil koji je meni najdraži je black gray jer to je i ono u cemu sam najbolji i koji se najviše trazi kod nas mada zaluta i poneki kolor.

6. KONEKCIJA SA KLIJENTIMA?
-Što se tice odabira tattoo-a klijenti moraju znati sta žele da tetoviraju.Desi se i to da samo žele tattoo pa im onda moram pomagati i crtati,mada sam misljenja da moraju raditi ono sto im bar malo znaci jer je to nešto sto ce  nositi sa sobom cijeli život.Uglavnom gledam da na kraju ja budem zadovoljam motivom koji radim mada nije uvijek tako.

7. ŠTA JE ZA TEBE DOBRA TETOVAŽA?
-Dobra tetovaža???Mora da ima smisao i dobru poziciju na tijelu.Naravno da treba biti urađena bez greske,sa dobrim linijama ili sjenama Tj. Bojama,sve kad je ok to je za mene DOBRA tetovaža.

8. OPREMA ZA TETOVIRANJE?
-Trendove ni u čemu nemozes više pratiti.Uvijek je nesto novo gdje uzimam samo ono sto meni odgovara.Zadnje vrijeme uglavnom radim sa Cheyenne masinama i zadovoljan sam.Mada i Coil mašine ne podcjenjujem i mislim da se tattoo isto dobro moze napraviti i sa njima a pogotovo linije.Preparate u ostalom procesu koristim standardne kao i svi osim „vazelina“ ,jer imam mast koju sam pravim mješavinom  par preparata koja se pokazala i više nego odlično .

9. TETOVIRANJE U BUDUĆNOSTI?
-Tattoo scena na nasim prostorima se jos uvijek razbuktava tako da je potrebno jos 10-ak godina da dozivi svoj vrhunac,dok je Europa vec na vrhu i vec vise se na zna koji sve stilovi se rade jer su poceli kombinovati sve sa svacim da bi napravili nesto novo,neki novi stil.

 

C/P

Hvala Coberu na odgovorima.

Više o Coberu i njegovim radovima potražite na njegovom Facebook profilu.

#cobertattoo