Razotkriven u devet pitanja! Predstavljamo vam regionalnu zvijezdu, Nešu iz Western saloona.

Razotkriven u devet pitanja! Predstavljamo vam regionalnu zvijezdu, Nešu iz Western saloona.
Razotkriven u devet pitanja! Predstavljamo vam regionalnu zvijezdu, Nešu iz Western saloona. Razotkriven u devet pitanja! Predstavljamo vam regionalnu zvijezdu, Nešu iz Western saloona. Razotkriven u devet pitanja! Predstavljamo vam regionalnu zvijezdu, Nešu iz Western saloona. Razotkriven u devet pitanja! Predstavljamo vam regionalnu zvijezdu, Nešu iz Western saloona. Razotkriven u devet pitanja! Predstavljamo vam regionalnu zvijezdu, Nešu iz Western saloona. Razotkriven u devet pitanja! Predstavljamo vam regionalnu zvijezdu, Nešu iz Western saloona. Razotkriven u devet pitanja! Predstavljamo vam regionalnu zvijezdu, Nešu iz Western saloona. Razotkriven u devet pitanja! Predstavljamo vam regionalnu zvijezdu, Nešu iz Western saloona. Razotkriven u devet pitanja! Predstavljamo vam regionalnu zvijezdu, Nešu iz Western saloona.

Razotkrivanje u devet pitanja
23.05.2016

1.PREDSTAVI SE ?

Zovem se Nebojša Narančić, rođen sam 23.10.1985. godine u Banja Luci (BiH) gdje trenutno i živim. Tu je i moj Western Saloon Tattoo Studio koji je postignuće nečega što sam oduvijek sanjao. Sada u njemu radi 5 sjajnih artista i prije svega mojih drugara, koje ovom prilikom i pozdravljam. Za sve što sam do sada napravio i postigao uz mene je uvijek stajala moja porodica (majka i brat), bez kojih ni ne bih mogao da se izborim sa svim, pa zbog toga i smatram da sam tu gdje jesam. Jako sam im zahvalan na tome!

2. KAD SI POČEO-LA DA TETOVIRAŠ I ZAŠTO?

Pa kada se unazad vratim kroz svoj život imam osjećaj da se čitav život bavim tetoviranjem, jer to i jeste dio mene. Mogu slobodno reći da se tetoviranjem bavim od 2000. godine iako to tada nije bilo ništa ozbiljno, ali od tada sam većnekih 16 godina u svijetu tetoviranja od kojih već 6 profesionalno.A na pitanje zašto, mogu da kažem da je to baš nekako spontano išlo mada smatram da nisam ni bio svjestan u šta ulazim. Još kao mlađi sam u svom društvu bio poznat po tome da uvijek nešto crtam i na inicijativu kolega da nešto radim na njima tako su i krenule neke moje prve tetovaže i podvizi u tetoviranju. A naravno iz toga se i rodila moja ljubav prema tetoviranju gdje sam shvatio da želim da se tome predam.

3.GDJE TRENUTNO RADIŠ?

-Trenutno radim u svom Western Saloon Tattoo Studiju, mada jako često putujem i mislim da najmanje vremena provodim upravo u svom studiju. A svako malo odlazim na više mjesta po Evropi gdje sam rezervisan po nekoliko mjeseci unaprijed (Njemačka, Švedska, Danska, Austrija, Švicarska).

4.DA lI POSJEĆUJEŠ I UČESTVUJEŠ NA KONVENCIJAMA?

-Da, naravno. Na zadnjoj konveciji na kojoj sam upravo bio je bilau Frankfurtu. Mogu reći da već 4 godine aktivno posjećujem i učestvujem na konvencijama i smatram da sam se u potpunosti upoznao sa načinom na koji treba da pristupim jednoj konvenciji kao i kako treba uspješno da se spremim za istu. Volim konvencije naravno, u toku jedne godine učestvujem bar na tri konvecnije.Iako, po meni, konvencije se lagano gube iz onoga pravog svijeta što su nekada bile,smatram da mnogo doprinose na podizanju karijere jednog tetovažera, što je i najbitnije, jer širiš poznanstva i upoznaješ nove kolege koji ti mogu mnogo pomoći u kvalitetu tvog rada.

5.IDOLI ILI UZORI ?

-Mogu da kažem, pogotovo u današnje vrijeme, kada je elektronika ta koja nas poveziju sa cijelim svijetom i kada je tako lako na društvenim mrežama pronaći jako dobrog i kvalitetnog artistu/tetovažera, svaki dan možeš da naletiš na svog “uzora“. Ali naravno da mogu da izdvojim nekoga čije radove

posebno pratim i poštujem, za black & gray realizam to je Josh Duffy, a za kolor definitivno Dmitriy Samohin. Pa zato i mogu da naglasim da stil koji najčešće radim i preferiram je black & gray realizam i posebno color realizam.

6.KONEKCIJA SA KLIJENTIMA?

-Mislim da je jedan od najvažnijih faktora dobar dogovor sa klijentom, jer iz toga i nastaje dobra tetovaža. U principu, u razgovoru sa klijentom se bolje upoznaješ sa njegovim željama i zahtjevima. U toku tetoviranja smatram da treba ostvariti prijatnu atmosferu i ukoliko je neki veći termin pomoći klijentu da se opusti i što lakše i uspješnije izdrži čitav proces tetoviranja. Na početku sam baš sve radio, ali u zadnjih nekoliko godina više se čuvam za motive koji mi pašu i za koje smatram da će dobro predstaviti mene.

7.ŠTA JE ZA TEBE DOBRA TETOVAŽA ?

-Po meni osnova dobre tetovaže je uopšte ta da razmislite šta želite da postignete u toj slici i, naravno, oko same izrade, da su to dobre linije, fino raspoređena sjenka sa osjećajnim prelazima, i što je najbitnije po meni, da ta slika ima dobre kontraste ili dubine, što bi se reklo. A vrhunac uspjeha dobre tetovaže je, ako to sve što želimo na slici dok tetoviramo, dobijemo na zarasloj tetovaži kao finalni produkt.

8.OPREMA ZA TETOVIRANJE?

-Iskreno oko mašinica se nikada pretjerano nisam razumio, međutim u tome mi je mnogo pomogao Ognjen Popović (Okac OTM) sa svojim coil mašinicama i zahvaljujem mu se ovom prilikom. Prije otprilike 3 godine sam prešao na Cheyenne (Thunder i Spirit) mašinice i od tada koristim svu njihovu potrebnu opremu. Oko boja iskreno ne volim da eksperimentišem kada nađem nešto što mi odgovara a to je u ovom slučaju Eternal Ink, a za black & gray Intenze. U toku tetoviranja preparat koji mi je najviše pomogao je Hustle Butter, naročito za color tetovaže.

9.TETOVIRANJE U BUDUĆNOSTI ?

Vidiš napredovanje scene uopšte ,da li je to trend i da li će se izroditi novi stilovi ili vratiti stari)

Što se tiče budućnosti tetoviranja smatram da će se taj svijet mijenjati definitivno, npr. kao što se prije 5 godina nisu radile neke stvari a danas se učestalo rade, tako smatram da će isto da se dešava u narednih 5 godina. Scena će svakako da napreduje kao što je i do danas jako dobro napredovala, mada moram da naglasim da će i mnoge stvari da izgube onu svoju pravu vrijednost. Pa slobodno mogu da kažem da da nisam zadovoljan time kako se ne cijeni kvalitet samog rada tetovaže, gdje se samo primjećuju neke

fascinantne stvari na prvu, a onaj pravi kvalitet se izostavlja. Što se tiče konkretno stilova mislim da je do sada sve izmišljeno, samo da se ponavljaju neke stvari sa malim nadogradnjama ili da se miješa par različitih stilova u jednoj tetovaži. A iskreno se nadam da će se jednog dana vratiti ona prave vrijednosti tetoviranja što su nekada i bile. laughing

 

C/P

Hvala Neši na odgovorima.

Više o Neši i njegovim radovima potražite na njegovom Facebook profilu.