Razotkriven u devet pitanja! Predstavljamo vam Pabla Felipe, vrhunskog artista koji je svoju karijeru stvorio i van granica Hrvatske!
Razotkriven u devet pitanja! Predstavljamo vam Pabla Felipe, vrhunskog artista koji je svoju karijeru stvorio i van granica Hrvatske! Razotkriven u devet pitanja! Predstavljamo vam Pabla Felipe, vrhunskog artista koji je svoju karijeru stvorio i van granica Hrvatske! Razotkriven u devet pitanja! Predstavljamo vam Pabla Felipe, vrhunskog artista koji je svoju karijeru stvorio i van granica Hrvatske! Razotkriven u devet pitanja! Predstavljamo vam Pabla Felipe, vrhunskog artista koji je svoju karijeru stvorio i van granica Hrvatske! Razotkriven u devet pitanja! Predstavljamo vam Pabla Felipe, vrhunskog artista koji je svoju karijeru stvorio i van granica Hrvatske! Razotkriven u devet pitanja! Predstavljamo vam Pabla Felipe, vrhunskog artista koji je svoju karijeru stvorio i van granica Hrvatske! Razotkriven u devet pitanja! Predstavljamo vam Pabla Felipe, vrhunskog artista koji je svoju karijeru stvorio i van granica Hrvatske! Razotkriven u devet pitanja! Predstavljamo vam Pabla Felipe, vrhunskog artista koji je svoju karijeru stvorio i van granica Hrvatske! Razotkriven u devet pitanja! Predstavljamo vam Pabla Felipe, vrhunskog artista koji je svoju karijeru stvorio i van granica Hrvatske!

Razotkrivanje u devet pitanja

Razotkriven u devet pitanja! Predstavljamo vam Pabla Felipe, vrhunskog artista koji je svoju karijeru stvorio i van granica Hrvatske!

1.PREDSTAVI SE?
– Pablo Felipe, 32, München

2. KADA SI POČEO-LA  TETOVIRATI I ZAŠTO?
-Poceo sam tetovirati 2002. Nakon sto mi je jedan poznanik pokazao kako napraviti home made rotary mashinu – sto naravno nije bila bas najbolja ideja ☺ pogotovo iz razloga sto nisam nikad prije toga bio u doticaju sa tattoo kulturom pa je sve bilo poprilicno kaoticno i besmisleno.

3.GDJE TRENUTNO RADIŠ?
-Baza mi je Corpsepainter tattoo u Münchenu, a gostujem tu I tamo u Imaginarium-u (prethotnoj bazi)

4. DA lI POSJEĆUJEŠ I UČESTVUJEŠ NA KONVENCIJAMA?

Konvencije su odlicna mijesta za upoznavanje drugih artista I razmjene informacija, isto tako upoznavanje sa predstavnicima nekih brandova u tetoviranju – te mogucih sponzorskih deal-ova. Definitivno dobar ulog u sebe za svakog artista.  Uvijek dobra zabava I odlica iskustva (bar meni).

5. IDOLI ILI UZORI?

Tesko je to rec posto sam all-around-er ili tip o naski “radim sve stilove” I isto tako pratim poprilicno puno raznih artista iz raznih stilova tetoviranja.

6. KONEKCIJA SA KLIJENTIMA?
-Ja radim iskljucivo custom tetovaze sto znaci da klijent dolazi sa idejom i referencama  te prema tome odlucujem dali sam ja najbolji izbor za njega kao tetovirac ili cu mu preporuciti nekog od kolega koji ima vise iskustva sa takvom vrstom motiva. 
Sto se tice same izvedbe te skice/tattoo-a tice uvijek pitam klijenta dali je upoznat sa mojim radom i stilskom izvedbom tattoo dizajna prije nego krenem u skiciranje dizajna kako ne bih gubio vrijeme na skicu ako se klijentu ne svidja moj stil.
Ako je klijent upoznat sa mojim radom onda zna otprilike kakva ce ga finalna skica docekat na terminu za tetoviranje I svi sretni i zadovoljni ☺
Sto se tice odabira sto bih/ne bih radio – nisam jos toliko poznat da mogu bitat, ali ipak ne idem ispod nekih svojih osobnih uvijerenja ili nepisanih zakona u profesionalnom tetoviranju 😉

7. ŠTA JE ZA TEBE DOBRA TETOVAŽA?
-Ne postoji vrhunska tetovaza, toliko je odlicnih artista i inovatora u tattoo svijetu da bi bilo suludo rec za nesto da je vrhunski kad ce vec sutra na instagramu osvanut nesto jos bolje od toga. Svijet tetoviranja konstantno raste, siri se i privlaci nove inovatore i umijetnike I samim time evoluira iz dana u dan.
Kod drugih majstora gledam sve, od ideje prenesene u dizajn , koncepta, izvedbe , dugovijecnosti (pogotovo kod portreta) i naravno kako tattoo lezi na tijelu (dali prati anatomiju) i dali ima dobar “FLOW” 
Na tetovazi je bitno da je dobro izvedena sto naravno ukljucuje i  higijenu artista, da je dobro postavljena na tijelu i da je dugovijecna – sto znaci da su detalji dovoljno veliki I udaljeni jedni od drugih kako nebi postali neprepoznatljiva mrlja nakon par godina. 
Te naravno pravilo trecine 30%crna, 30%boja/sijena, 30% cista koza.
Bez crne nema kontrasta, a bez kontrasta tattoo mozda dobro izgleda za fotku na instagramu al za vec mjesec dana kad zaraste bit ice bljedunjava i izgledat ce isprano. Vidio sam poprilicno puno “poznatih” zaraslih tetovaza uzivo nakon godinu dvije od izvedbe i vidio sam koliko je bitno ovo sto sam naveo gore.

8. OPREMA ZA TETOVIRANJE?
-Naravno da pratim, sve sto mi moze poboljsati rad je dobrodoslo. Trenutno sam sponzoriran od tattoo branda za po meni osobno najbolje igle koje su  na trzistu “Magic Moon” oni su isto tako prisutni na skoro svim konvencijama te sam tako dospio do njih tj. oni do mene (sto je jedan od pokazatelja koliko su konvencije bitne).

9. TETOVIRANJE U BUDUĆNOSTI?
-To nitko ne zna i ne moze rec, svijet tetoviranja se toliko konstantno i nepredvidivo mijenja da bi bilo suludo ista predvidjat.

 

C/P

Hvala Pablu na odgovorima.

Više o Pablu i njegovim radovima potražite na njegovom Facebook profilu.

#pablofilipetattoo