Razotkriven u devet pitanja! Marko Višnić- 4 rijeke u black & gray varianti.

Razotkriven u devet pitanja! Marko Višnić- 4 rijeke u black & gray varianti.
Razotkriven u devet pitanja! Marko Višnić- 4 rijeke u black & gray varianti. Razotkriven u devet pitanja! Marko Višnić- 4 rijeke u black & gray varianti. Razotkriven u devet pitanja! Marko Višnić- 4 rijeke u black & gray varianti. Razotkriven u devet pitanja! Marko Višnić- 4 rijeke u black & gray varianti. Razotkriven u devet pitanja! Marko Višnić- 4 rijeke u black & gray varianti. Razotkriven u devet pitanja! Marko Višnić- 4 rijeke u black & gray varianti. Razotkriven u devet pitanja! Marko Višnić- 4 rijeke u black & gray varianti. Razotkriven u devet pitanja! Marko Višnić- 4 rijeke u black & gray varianti. Razotkriven u devet pitanja! Marko Višnić- 4 rijeke u black & gray varianti.

Razotkrivanje u devet pitanja
09.02.2017

1.PREDSTAVI SE?
-Ja sam Marko Višnić, imam 32 godine, živim i radim u Karlovcu.

2. KAD SI POČEO-LA  DA TETOVIRAŠ I ZAŠTO?
-Tetovirati sam počeo 2000. godine, imao sam tada 16 godina. Oduvijek me zanimalo crtanje i umjetnost, pa sam tako došao i do tetoviranja. Bilo mi je jako zanimljivo, pa sam odlučio probati. Nisam tada imao nikakve ozbiljne planove, ali eto postepeno se razvila  ljubav prema tom poslu i evo me danas u profesionalnom tetoviranju.

3.GDJE TRENUTNO RADIŠ?
-Trenutno radim  u svom studiu Megrim u Karlovcu. Povremeno radim u tattoo studiu Zagreb, kod Zeleta, te sam gostovao u Cardiffu, Wales, u Two Hearts  Tattoo Studiu. Trenutno sam ta gosotvanja malo zapostavio jer imam puno posla u svom studiu, ali nadam se da ću iduće godine uspjeti ubaciti neka nova, ponekad baš dobro dođe promjena radne okoline.

4.DA lI POSJEĆUJEŠ I UČESTVUJEŠ NA KONVENCIJAMA?
-Konvencije se trudim posjećivati nekoliko puta godišnje. Smisao konvencija je približavanje tetoviranja široj publici i promocija tattoo artista i tetoviranja općenito. Ja ih volim prvenstveno zbog upoznavanja novih ljudi i druženja s kolegama, jer vrlo često zbog obaveza i udaljenosti, konvencije budu jedina prilika da se vidim s nekim dragim ljudima.

5. IDOLI ILI UZORI?
Radim  skoro sve što me klijenti traže, ali definitivno preferiram black & gray, i to najviše realizam. Danas ima jako puno izvrsnih artista i zanimljivih stilova. Victor Portugal, Victor Chill, Fredy Tomas Ferreras, Rob Richardson, Carlos Torres  samo su neki od artista čiji mi se rad i stil sviđa.

6. KONEKCIJA SA KLIJENTIMA?
-Jedna od važnijih stvari  je dobra komunikacija sa klijentom, kako bi zajedno došli do konačnog riješenja na obostrano zadovoljstvo. Jer iako je važno da klijent bude zadovoljan, jednako je važno da sa tetovažom bude zadovoljan i artist. Zato postoji prethodni razgovor i dogovor, da se želje klijenta na najbolji moguči način uz moje sugestije prenesu na tetovažu. Ukoliko je potrebno crtam po željama klijenta, ovisno o motivu, kako u zadnje vrijeme najčešće radim realizam, često ne crtam već po referencama i željama klijenta, u photoshopu prilagođavam, slažem sliku, ili više njih. Radim sve motive i sve stilove. Naravno da me neki jednostavni ili manji motivi nisu toliki izazov, ali još uvijek ima potražnje za njima. Odbijam jedino klijente sa neizvedivim željama, ukoliko smatram da određeni motiv neće izgledati dobro, a ukoliko klijent ne prihvaća izmjenu ideje, mjesta ili veličine.

7. ŠTA JE ZA TEBE DOBRA TETOVAŽA?
-Dobra tetovaža mora biti tehnički dobro odrađena, dobro izvučene linije, boja dobro unesena, prijelazi i sjene čiste, mora imati dobar i jak kontrast. Jako je važna i kompozicija i dizajn, tetovaža mora biti dobro pozicionirana na tijelu. I najvažnije od svega je kako to sve izgleda kad zacijeli. Kvalitetna tetovaža mora izlgledati jednako dobro i nakon par i više godina.

8. OPREMA ZA TETOVIRANJE?
-Pratim trendove, isprobao sam dosta coil i rotary mašinica. Zadnje 2 godine koristim InkJecta rotary mašinicu i jako sam zadovoljan. Od crnih boja koristim Dynamic i True Black od Intenze, graywash radim sam, a ostale boje od raličitih proizvođača, pretežito Bullets. Od ostalih preparata tokom tetoviranja koristim sve i svašta.

9. TETOVIRANJE U BUDUĆNOSTI?
-Tattoo scena je u današnje vrijeme već jako uznapredovala, i postoji jako puno različitih novih stilova, ali i neki stari stilovi kao što je old school traditional uvijek ostaju u trendu. Koliki razvoj je još moguć u budućnosti teško je predvidjeti, ali  vrijeme će pokazati, uvijek ima mjesta za napredak.

C/P

Hvala Marku na odgovorima.

Više o Marku i njegovim radovima potražite na njegovom Facebook profilu.