Razotkriven u devet pitanja! Davor, bombarder iz ZD INK!

Razotkriven u devet pitanja! Davor, bombarder iz ZD INK!
Razotkriven u devet pitanja! Davor, bombarder iz ZD INK! Razotkriven u devet pitanja! Davor, bombarder iz ZD INK! Razotkriven u devet pitanja! Davor, bombarder iz ZD INK! Razotkriven u devet pitanja! Davor, bombarder iz ZD INK! Razotkriven u devet pitanja! Davor, bombarder iz ZD INK! Razotkriven u devet pitanja! Davor, bombarder iz ZD INK! Razotkriven u devet pitanja! Davor, bombarder iz ZD INK! Razotkriven u devet pitanja! Davor, bombarder iz ZD INK! Razotkriven u devet pitanja! Davor, bombarder iz ZD INK!

Razotkrivanje u devet pitanja
13.03.2017

1.PREDSTAVI SE ? Ja sam Davor Lovrinov.36 mi je godina..Živim i radim u Zadru u studiju ZD INK koji smo zajedno oformili ja i moja cura prije nekih malo vise od 5 godina

2. KADA SI POČEO-LA  TETOVIRATI I ZAŠTO? Pa tetovirati se ne pocinje preko noći.Poput nekih momaka danas..Niti smatram da je najbolji put nekakva likovna akademija.Ja sam u scenu dospio polako i vrlo teško.  U to doba oprema nije bila lako dostupna kao danas.Nisam imao pomoc od nikog i svoju prvu masinicu  Spalding and Rogers i takozvani tattoo kit sam narucio 2003  iz italije.Nakon sto je taj komplet prosao granicu, nasa carina me oderala za duplo.Nemogu tvrdit da je to bio moj ozbiljni pocetak tetoviranja ali to je bio nekakav pocetak. Nakon sto sam se ostavio profesionalnog ronjenja gdje sam u tunogojilištu radio 9 godina poceli su moji prvi dani profesionalnog tetoviranja…Prvu šansu u ovom predivnom zanatu mi je pružio Penko,vlasnkik ST Tattoo ART-a i na tome sam mu i danas zahvalan.Vrlo brzo ja i moja cura Zinka otvaramo pocetkom 2011 svoj studio .Kad sve zbrojim  imam malo vise od 7 god. profesionalnog  iskustva a to se jedino moze zvati tetoviranjem u pravom smislu riječi. iako moji snovi da cu jednom biti tattoo majstor počinju puno ranije, jos devedesetih kad sam se poceo tetovirat.

3.GDJE TRENUTNO RADIŠ? Trenutno radim i živim u Zadru.Gostovao sam  u par navrata u njemackoj.Vjerovatno cu gostovati i vise u buduce.Najviše zbog boljih mogucnosti  izražavanja u stilu koji najvise volim a to je realizam.Zadar je poprilicno mala sredina a to pomalo ogranicava razvoj artista.Pa je najbolje svremena na vrijeme dignuti sidro.

4. DA lI POSJEĆUJEŠ I UČESTVUJEŠ NA KONVENCIJAMA? naravno volimo kovencije na njima artist doživljava najbolje sebe.Svoje mane i vrline jer tu nekako svi daju sve od sebe.To je i smisao konvencija uz najvaznije od svega druzenje i upoznavanje

5. IDOLI ILI UZORI ? Pa puno je dobrih svjetskih imena i danas nemam volje nikog isticati jer i na našim prostorima nisu nimalo losiji artisti.Osobno preferiram  realiste i od svakog upijam ono sto mi se svidi .ali naravno cijenim i traditional, old school ili  japan.

6. KONEKCIJA SA KLIJENTIMA? Da pa to je dobro pitanje.Najtezi posa je nagovaranje klijenta da ti sto vise prepusti posa.I recimo da ti kaze ideju a ti da je intepretiras,e to je ono najbolje.Kad na tragu klijentove ideje ti stvoris konacnu viziju.Da biram kad god mogu i neke stupidne ideje pokusavam ispraviti ali kad ne ide onda ponekad i odustanem
to je bilo

7. ŠTA JE ZA TEBE DOBRA TETOVAŽA? Na tetovazi je bitno vise stari.Kao prvo njen body flow ili kako pristaje tjelu.Onda izbor motiva i njihova kombinacija.Zatim kontrast, dobar omjer svjetlih i tamnih regija i dobri prelazi među njima.Na kraju detalji… A kod traditionala kvalitetna i ujednacena debela linija ….I tako svaki stil nosi neke svoje karakteristike i prema tome stvaram svoju percepciju kolko je neki rad dobar ili los.

8. OPREMA ZA TETOVIRANJE? Uf to je opsesija .Naravno od samih pocetaka skupljamo masinice i jednostavno sam puno naucio o coil masinicama i elektro magnetizmu.Nekad sam sate provodio sa svojim micky sharpzom isprobavajuci krace dulje tanje deblje limove razne namotaje i kondezatore,kontakt sharafe…pa kako dobiti uparene magnete za pojacanje polova kod masinica koje nisu od Fe…živa fizika .A sad imas cheyenne i rokaj.Ali ova prva faza me naucila puno toga.Naravno imamo i nekoliko rotarica koje nisu lose ,dok nismo dosli do trenutno najbolje Pen.Volimo probati svasta pa tako naucis da neke boje novijeg branda Bu… se grusaju nakon otvaranja  i lijepo bacis 15-tak bočica boja.katastrofa.dok sa nekima poput intenza nemozes biti nezadovoljan.

9. TETOVIRANJE U BUDUĆNOSTI? It…No one see what tomorrow nows !!!Pa svako malo se dogodi neki novi stil ili podstill….Jer bitno je imati priliku jer   onda i mi tetoviraci koji nismo obasjani tv reflektorima mozemo pokazati svoje znanje.Npr. kroz konvencije a i ovaj medij FB pomaze nam pri tomu . Pozdrav

 

C/P

Hvala Davoru na odgovorima.

Više o Davor i njegovim radovima potražite na njegovom Facebook profilu.