Razotkriven u devet pitanja! Damir iz Crne Gore.
Razotkriven u devet pitanja! Damir iz Crne Gore. Razotkriven u devet pitanja! Damir iz Crne Gore. Razotkriven u devet pitanja! Damir iz Crne Gore. Razotkriven u devet pitanja! Damir iz Crne Gore. Razotkriven u devet pitanja! Damir iz Crne Gore. Razotkriven u devet pitanja! Damir iz Crne Gore. Razotkriven u devet pitanja! Damir iz Crne Gore. Razotkriven u devet pitanja! Damir iz Crne Gore. Razotkriven u devet pitanja! Damir iz Crne Gore.

Razotkrivanje u devet pitanja

Razotkriven u devet pitanja! Damir iz Crne Gore.

1.PREDSTAVI SE ?
Damir Garcevic, dvadesetdevet godina, rodjen i odrastao u Niksicu, trenutno nastanjen i radim u Podgorici, Crna Gora.

2. KAD SI POČEO-LA  DA TETOVIRAŠ I ZAŠTO?
-Poceo sam 2009. godine, kada sam nabavio opremu za koju sam tada mislio da je profesionalna. U sve to sam usao bez puno predznanja i prakse u crtanju, sa velikom zeljom, voljom i ljubavlju. Smatrao sam da ce mi taj posao pruziti dosta slobode u zivotu, sto dosta drugih zanimanja nema.

3.GDJE TRENUTNO RADIŠ?
-Trenutno radim u svom, skromnom studiju u Podgorici, gdje sam zadnjih sest mjeseci. Namjeravam gostovati, ali samo u studijima gdje cu biti postovan, mahom kod prijatelja i najvise radi druzenja.

4.DA lI POSJEĆUJEŠ I UČESTVUJEŠ NA KONVENCIJAMA?
-Posjecujem, do sad mahom sam bio pubilika, za sad sam ucestvovao na dvije regionalne (Sarajevo,Tirana). Namjeravam ucestvovati i dalje, volim se druziti sa kolegama i razmjenjivati iskustva. Kod nas su konvencije u povoju i treba pomoci njihovo osnazivanje.

5. IDOLI ILI UZORI?
-Idol, pa niko konkretno. Uzora imam dosta (tesko ih je pobrojati) , prvi je moj drug i kolega iz Podgorice, Nikola Perkovic. Takodje, veliko postovanje imam za staru skolu na nasim prostorima, Cigla je bio od samog start neko ciji me radovi motivisu. U zadnjih godinu sam se okrenuo tradicionalnim stilovima tetoviranja, tu bih kao motivaciju izdvoio Fetti-ja iz Hood Ink-a, jako kreativan covjek!

6. KONEKCIJA SA KLIJENTIMA?
-Konekcija sa klijentom je u dosta slucajeva kljuc dobre tetovaze. Trudim se da ispostujem klijnta do kraja, najcesce crtam i napravim i vise dizajna, ono sto bi bas zalio a cesto uz to ponudim i moju originalnu ideju. Ali ima nas raznih, tako da uglavnom kakav je njihov stav prema meni, takav je i moj prema njima.

7. ŠTA JE ZA TEBE DOBRA TETOVAŽA?
-Tehnicki dobro izvedena tetovaza, jer takva tetovaza dobro trpi i zub vremena, a kompozicija i dizajn su uvjek stvar ukusa i stila.

8. OPREMA ZA TETOVIRANJE?
-Radio sam sa svim i svacim, jer u Crnoj Gori i dan danas ne postoji specijalizovani prodavac profesionalne opreme, pa sam nekad bio primoran da koristim ono sto sam mogao da nabavim. U zadnje vrijeme mahom radim OTM opremom i strogo Intenze i Eternal bojama. Definitivno volim oprobavati razne igle i boje, jer kad god sam uspio doci do dobrih igala i boja vidio se pomak u kvalitetu rada.

9. TETOVIRANJE U BUDUĆNOSTI?
-Tetoviranje ce napredovati koliko i covjecanstvo. Jer evo u samo zadnjih 5-6 godina, oprema je napredovala koliko i tehnologija uopste, a tetoviranje koliko i umjetnost u globalu. Tako da je na nama samo da stvaramo.

 

C/P

Hvala Damiru na odgovorima.

Više o Damiru i njegovim radovima potražite na njegovom Facebook profilu.

#damirtattoonk