Ragovarali smo sa Žvakijem. Predsjednikom UPTP-a. Udruge profesionalnih tetovirača i pirsera Hrvatske.
Ragovarali smo sa Žvakijem. Predsjednikom UPTP-a. Udruge profesionalnih tetovirača i pirsera Hrvatske. Ragovarali smo sa Žvakijem. Predsjednikom UPTP-a. Udruge profesionalnih tetovirača i pirsera Hrvatske. Ragovarali smo sa Žvakijem. Predsjednikom UPTP-a. Udruge profesionalnih tetovirača i pirsera Hrvatske.

Tattoo Info

Ragovarali smo sa Žvakijem. Predsjednikom UPTP-a. Udruge profesionalnih tetovirača i pirsera Hrvatske.

Predstavljamo vam predsjednika UPTP-a Zorana Pocrnića Žvakija.

Žvaki, Reci nam nešto o sebi.

Kada si počeo tetovirati?
Za tetoviranje sam se poceo zanimati jos kao klinac sa svojih 16, 17 godina, šarao sam po sebi iglom i koncem,na prijateljima, pravio masinice od aparata za brijanje, a u vojsci sam shvatio da se time zaista želim i baviti, buduci da sam išarao veliki dio vojske
Studio Anubis tattoo sam otvorio 2004. god  u Osijeku

Koja su ti najveća dostignuca do sada u svijetu tetoviranja?
Ono što bih svakako izdvojio je osvojena Best of Show nagrada na tattoo konvenciji u Berlinu, to mi je definitivno bila odskočna daska.
Također bih napomenuo i da sam napisao prvi vodič kroz tetoviranje” Think what you ink”, isto tako napisao sam i bajku “Čarobni svijet tetoviranja” koja  na jedan poseban i zanimljiv način pokazuje malo drukčiju perspektivu tetoviranja

Od kuda ideja za Udrugom?

Ta ideja nije samo moja, naravno, sudjelovalo je više ljudi u ostvarivanju. Jedan od idejnih začetnika i osnivača je i naš sadašnji tajnik Igor Palić- Pale, i eto zajedničkim snagama i radom Udruga je oživjela 2019. godine.

Sto je zapravo UPTP?

UPTP – Udruga profesionalnih tetovirača i pirsera je Hrvatska udruga profesionalaca, umjetnika za tetoviranje i pirsanje ( kako sam naziv i kaže) koja zastupa interese svojih članova.

Prva smo i najveća organizacija ovog tipa u regiji

Tko su članovi Udruge i kako postati članom?

Naši članovi su  profesionalni umjetnici, dobro poznati na hrvatskoj tattoo sceni.

Potpuni popis članova mozete pogledati na službenoj web stranici Udruge www.uptp.hr

Svi zainteresirani za članstvom mogu se informirati putem kontakt obrasca na navedenoj web stranici Udruge ili putem e-maila info@uptp.hr

19.12. 2021. Održana je skupština Udruge na kojoj se pojavilo puno novih, mladih i ambicioznih tetovirača. Samo taj dan se učlanilo 22 nova člana, tako da Udruga za sada broji 48 članova.

Koji uvjeti moraju biti ispunjeni da bi mogli postati član Udruge?

Članom Udruge mogu postati svi tetovirači i pirseri koji su zaposleni i prijavljeni u salonima kao i vlasnici istih

Koliko iznosi članarina?

Godišnja članarina je 600 kn, što je zaista mali iznos.

Mi smo neprofitna organizacija koju vode marljivi volonteri, a taj iznos pokriva troškove promoviranja Udruge kao sto su izrada letaka, održavanja web stranice, vođenje kampanje itd.

Koji su planovi u budućnosti?

UPTP je osnovan u cilju promoviranja , razvitka i unapređivanja kulture tetoviranja i pirsanja u RH

Imamo dosta planova u budućnosti, a za početak bih napomenuo organizaciju seminara i radionica. Bit će tu dosta zanimljivih tema, a članovi ce biti o svemu pravovremeno obavješteni

Koja je poruka za tetovirače i pirsere koji se jos nisu odlučili postati članom?

Ono sto bih poručio je da nas podrže u našem radu, ispune pristupnicu i postanu članom jer što nas je više Udruga je jača.

Budući da sve uslužne branše imaju svoje jake Udruge, koje odlično funkcioniraju, vrijeme je da i mi napravimo nešto što će nam pomoći da zaštitimo svoju profesiju.

#tetovaže #tattoo #uptp #udrugatetoviraca #tetoviranje #zoran #pocrnic #žvaki