Predstavljamo vam: Rijeka Tattoo Expo

Predstavljamo vam: Rijeka Tattoo Expo
Predstavljamo vam: Rijeka Tattoo Expo Predstavljamo vam: Rijeka Tattoo Expo Predstavljamo vam: Rijeka Tattoo Expo Predstavljamo vam: Rijeka Tattoo Expo Predstavljamo vam: Rijeka Tattoo Expo Predstavljamo vam: Rijeka Tattoo Expo Predstavljamo vam: Rijeka Tattoo Expo Predstavljamo vam: Rijeka Tattoo Expo

Tattoo konvencije
27.04.2016

Rijeka Tattoo Expo sa svojim je održavanjem započeo 2010. godine, kada je prvi put održan u blizini Rijeke na Grobniku i kada je sudjelovalo svega desetak hrvatskih artista. Pet godina nakon toga, riječka tattoo konvencija prerasla je u međunarodni atraktivni događaj koji je za svoj mali peti jubilej 2015. godine, okupila 40 tattoo artista iz 8 europskih zemalja.  Bio je to do sada najbolji Rijeka Tattoo Expo!
Novost je od prošle godine i veći atraktivan prostor ex Bernardija (Ivana Grohovca 1) sa ukupno 1000 metara kvadratnih na dvije etaže, što je svakako doprinijelo izvrsnoj atmosferi i druženju prošle godine.
Osim toga, ne smije se izostaviti i popratni zabavni program konvencije, a na kojem su prošle godine sudjelovali domaći i inozemni izvođači i performeri. Gosti Rijeka Tattoo Expoa bili su Celeste de Moriae, burlesque iz Njemačke, vatreni žongler Vladimir iz Makedonije te ekipa Žonglerata iz Dubrovnika predvođena žonglerom Maurom. Domaći izvođači bili su plesna skupina Flashdance Uniit, Tea Lović (pole dance), Pinky and the Brain– acustic duo te DJ Voljen Korić.
Kao i na ostalim balkanskim tattoo konvencijama, i u Rijeci je prošle godine, po prvi puta, održano natjecanje za Miss PinUp u organizaciji prve slovenske revije za ljubitelje tetovaža, piercinga i body arta, Bodyart.si. Natjecalo se deset djevojaka, a odabrane su tri finalistice, Maja Špralja ili pin-up imenom zvana Miss Flawless, Ivančica Sišak odnosno Electric Rockabella i Katarina Denona kao Kate De Mona, koje su se ove godine u Ljubljani na 8. Slovenia Tattoo Convention natjecale za PinUp Queen.
Natjecateljski dio programa Rijeka Tattoo Expo 2015. sastojao se od tri kategorije dnevno. U petak su se natjecali u kategorijama Best of Black and gray, Best of Ornamental i Best of Friday. Subotnje kategorije bile su Best of Realism (color or black and gray), Best of Traditional i Best of Saturday. U nedjelju,  posljednjeg dana 5. Rijeka Tattoo Expoa, izrađivale su se tetovaže za natjecanje u kategorijama Best of Color, Best of Small (color or black and gray) i Best of Show (u ovu kategoriju mogao se prijaviti bilo koji rad izrađen na konvenciji u tri dana).
Apsolutna pobjednica 5. Rijeka Tattoo Expoa bila je Simona Borstnar iz tattoo studija „Tavči“, koja je uz nekoliko dnevnih nagrada, osvojila i laskavu titulu Best of Show. Simonu je Rijeka Tattoo Expo, osim plaketom i OTM custom made mašinicom nagradila i besplatnim sudjelovanjem na konvencijama u Ljubljani i Beogradu.
Na pomolu je nova riječka tattoo konvencija, koja će se održat u prosincu 2016., a  pripreme su već u tijeku. Ove nas godine očekuje još veći spektakl nego li jubilarne 2015. godine. Rijeka Tattoo Expo malim, ali sigurnim koracima jača i raste ka prepoznatljivom događaju Rijeke i okolice, ali i na međunarodnoj razini kada je riječ o tattoo svijetu.

 

 

Pratite Rijeka Tattoo Expo na njihovoj Facebook stranici.