Predstavljamo vam Nemanju Đukanovića zvanog Švabo.
Predstavljamo vam Nemanju Đukanovića zvanog Švabo. Predstavljamo vam Nemanju Đukanovića zvanog Švabo. Predstavljamo vam Nemanju Đukanovića zvanog Švabo. Predstavljamo vam Nemanju Đukanovića zvanog Švabo. Predstavljamo vam Nemanju Đukanovića zvanog Švabo. Predstavljamo vam Nemanju Đukanovića zvanog Švabo. Predstavljamo vam Nemanju Đukanovića zvanog Švabo. Predstavljamo vam Nemanju Đukanovića zvanog Švabo. Predstavljamo vam Nemanju Đukanovića zvanog Švabo.

Razotkrivanje u devet pitanja

Predstavljamo vam Nemanju Đukanovića zvanog Švabo.

1. Ja sam Nemanja Đukanović, nadimak mi je Švabo, imam 32 godine, iz Banja Luke sam. Vlasnik sam Rembrandt tattoo studija.

2. Crtanjem sam počeo baviti od malena, prošao sam sve faze od „škrabanja“ po svesci, grafita, navijačkih transparenata.. Oduvijek su mi se sviđale tetovaže, prvu tetovažu sam uradio sa 14 godina, i od tog momenta sam imao želju da i sam probam tetovirati.
Tetoviranjem sam se počeo baviti 2015 god,.

3. Bazni studio mi je Rembrandt tattoo studio u Banja Luci, trenutno ne idem na gostovanja, više sam se posvetio radu u svom studiju. Svakako da ponuda ima sa svih strana, te mislim da cu se tesko odluciti ali sigurno da ce to biti u skorijem periodu.

4. Sto se tice kovencija do sada sam ucestvovao samo na jednoj, i to 2016. godine u Beogradu na kojoj sam pored nagrade „Best young artist“ osvojio i nagradu „Best of old school“, sto mi je svakako dodatno dalo vjetar u ledja sto se tice moga rada i napredovanja. Poslije te nagrade sam se vise posvetio tetoviranju u svakom slucaju. Za mene su konvencije jedna odlicna stvar iz prostog razloga sto artistu daje mogucnost da upozna razne stilove tetoviranja, a pored ostalog moze i da vidi omiljenog artista na dijelu, pa cak i da dobije neki savjet.

5. Sto se tice uzora iskreno i nemam, ali svakako da se divim radu nekih kolega kako sa svjetske tako i domace scene. Color realizam mi je iskreno najdrazi stil, ali sve stilove volim, nisam jedan od onih koji se samo striktno drze jednog pravca, volim raznolikost.

6. Od klijenta pocinje ideja, ne nuzno ali uglavnom da.Znalo se desavati da ljudi kojima se svidja moj rad dodju i traze tetovazu po mojoj zelji, ali se uvijek trudim da ispostujem i svaciju zelju, dodam svoj pecat i na kraju svakoj tetovazi pristupam sa stavom kao da je sebi radim. S
7. Na tetovazi je najbitnije da se ispostuje sve sto slika zahtjeva, e sad, bez dobrog dizajna nema ni dobre tetovaze. Danas smo svjedoci da su dizajni sve zahtjevniji i sve bolji svakim danom kako i samo tetoviranje napreduje, pa se onda trebamo truditi da nase tetovaze budu primjecene i u svijetu, ne samo kod nas.

8. Svaki dobar tattoo majstor mora da ulaze u svoju opremu kako bi i kvalitet svog rada poboljsao. Trendovi se moraju pratiti jer je tattoo industrija – industrija koja se nenormalno brzo siri i raste. Trenutno koristim Cheyenne Sol Luna masinicu koja mi je odlicna za black and grey motive. Kada su u pitanju color tetovaze tu koristim Xion Spectra Pen Fk Irons. Sto se tice boja tu sam stvarno raznovrstan, pocev od Panthere pa do World Famous-a, zavisno sve od motiva kojeg imam.

9. Tetoviranje je trend koji neprestano raste i kako mi se cini sve je prihvacenije kako kao modni izrazaj i neciji stil, tako i kao zanat sto je po meni jako dobro. Polako se rijesavamo predrasuda i to je stvarno jedan korak naprijed. U mogucnosti smo da svakodnevno pratimo nastanak novih trendova, ali po meni stilovi kao sto su Old school tradicionali, Black and grey i Color ce uvijek biti prisutni i „in“.

C/P

Hvala Švabi na odgovorima.

Više o njemu i njegovim radovima potražite na njegovoj Facebook stranici.

#svaboart #rembranttattoo #švabo