Predstavljamo vam Bernardu! Našu sestru Bernardicu! Ona liječi tetovažama. Aleluja!

Predstavljamo vam Bernardu! Našu sestru Bernardicu! Ona liječi tetovažama. Aleluja!
Predstavljamo vam Bernardu! Našu sestru Bernardicu! Ona liječi tetovažama. Aleluja! Predstavljamo vam Bernardu! Našu sestru Bernardicu! Ona liječi tetovažama. Aleluja! Predstavljamo vam Bernardu! Našu sestru Bernardicu! Ona liječi tetovažama. Aleluja! Predstavljamo vam Bernardu! Našu sestru Bernardicu! Ona liječi tetovažama. Aleluja! Predstavljamo vam Bernardu! Našu sestru Bernardicu! Ona liječi tetovažama. Aleluja! Predstavljamo vam Bernardu! Našu sestru Bernardicu! Ona liječi tetovažama. Aleluja! Predstavljamo vam Bernardu! Našu sestru Bernardicu! Ona liječi tetovažama. Aleluja! Predstavljamo vam Bernardu! Našu sestru Bernardicu! Ona liječi tetovažama. Aleluja! Predstavljamo vam Bernardu! Našu sestru Bernardicu! Ona liječi tetovažama. Aleluja!

Razotkrivanje u devet pitanja
06.04.2020

1.PREDSTAVI SE ?
Ja sam Bernarda Znika, imam 30 godina, živim i radim u Varaždinu.

 

2. KADA SI POČEO-LA TETOVIRATI I ZAŠTO?

Tetoviranjem sam se počela baviti 2011.god. Kako crtam i slikam od malena, tetoviranje mi se činilo kao logičan nastavak nakon školovanja. Raditi na živoj koži djelovalo mi je zanimljivo i kao novi izazov.

 

3.GDJE TRENUTNO RADIŠ?

Od početka radim kod svog mentora Igora Mezge, u njegovom salonu Tattoo M u Varaždinu, ne gostujem u ostalim salonima.

 

4. DA lI POSJEĆUJEŠ I UČESTVUJEŠ NA KONVENCIJAMA?

Često posjećujem tattoo konvencije, ali ne sudjelujem već neko vrijeme. Posjećujem ih jer se volim informirati o tome što ima novo u svijetu tetoviranja i naravno, družiti se s kolegama koje ne vidim tako često.

 

5. IDOLI ILI UZORI?

Teško je izdvojiti samo nekoliko uzora, mogu nabrojati one koje trenutno pratim, Pirojenko, Suflanda, Lukas Zglenicki, Sandra Daukshta, Levgen Knysh. Preferiram realizam, ali volim i neo traditional, također eksperimentiram sa „vodenim bojama“, ne radim cijelo vrijeme u jednom stilu, volim se prilagoditi klijentima i iskušati se u nečem novom. Od motiva su mi najdraže životinje, no radim i dosta portreta.

 

6. KONEKCIJA SA KLIJENTIMA?

Uvijek je bitan prethodni razgovor sa klijentom da vidim u kojem smjeru razmišlja, tu su uvijek neki prijedlozi s moje strane.

 

7. ŠTA JE ZA TEBE DOBRA TETOVAŽA?

Kod tetovaže ima više bitnih čimbenika, prvo crtački dio (Od kompozicije, rasporeda boja, kontrasta..) do tehničkog dijela, kako je tetovaža izvedena i kako će ona zacijeliti.

 

8. OPREMA ZA TETOVIRANJE?

Naš salon uvijek je u toku, pratimo nove trendove i stalno komuniciramo s ostalim kolegama vezano uz napredovanje.

 

9. TETOVIRANJE U BUDUĆNOSTI?

Ne mogu reći koje će sve promijene biti, s godinama je postalo sve jednostavnije tetovirati, oprema je pristupačna širem dijelu ljudi, jednostavije je baratati masinicama, postoje razni tutorijali na you tube,…

 

Nadam se da će se pojačati kontrola sterilnosti prostorija gdje se tetovira i higijenski više educirati one koji se upuštaju u taj posao.

 

C/P

Hvala Berni na odgovorima.

Više o Brnardi i njenim radovima pogledajte na njenoj Facebook stranici.