Ponavljamo poziv za peticiju! EU traži zabranu plave i zelene boje u tetoviranju ali tu nije kraj!!

Ponavljamo poziv za peticiju! EU traži zabranu plave i zelene boje u tetoviranju ali tu nije kraj!!
Ponavljamo poziv za peticiju! EU traži zabranu plave i zelene boje u tetoviranju ali tu nije kraj!!

Tattoo Info
23.03.2021

Poštovani kolege, prijatelji i ljubitelji tetoviranja po drugi put ponavljamo poziv i molimo vas da potpišete peticiju koja se odnosi na zabranu pigmenata plave i zelene boje u tetoviranju.

Molba br. 1072/2020
Peticija br. 1072/2020 Ericha Mähnerta (Austrijanac) o održavanju različitih pigmenata u Uredbi (EZ) br. 1907/2006 (REACH)

Sažetak peticije Podnositelj zahtjeva navodi da bi zabrana Pigmenta plave boje 15: 3 i zelene boje 7 na razini cijele EU dugotrajno bi imala negativan utjecaj na ekonomsku konkurentnost europskih tattooista i pigmetera u odnosu na pružatelje tih usluga izvan EU te ugrozila postojanje tog sektora. Potrošači bi se mogli obratiti dobavljačima u inozemstvu ili se prebaciti na crno tržište. Kao primjer navedena je Austrija. U Austriji pružanje usluga tetoviranja / pigmentiranja regulirano je nekim od najjačih propisa u Europi. Također je uobičajena praksa da se proizvodi koji su namjenjeni za druge svrhe, a ne za tetoviranje koriste u tattoo industriji te se njima tetovira. To rezultira situacijom u kojoj zakonski minimalni zahtjevi koji se odnose na sterilnost i poštivanje graničnih vrijednosti s obzirom na organske i anorganske nečistoće više ne trebaju biti nadzirani, jer odgovornost prelazi s proizvođača na tattooist / pigmenter.

1. Registriranje:
EU parlament zahtijeva da se registrirate na njihovoj stranici prije nego što budete imali pravo podržati peticiju. Ova registracija pomaže dati valjanost našim glasovima.
Prvi korak je kliknuti ovu vezu za registraciju: CLICK TO REGISTER

2. Potpiši peticiju:
Ovaj se korak čini nimalo pametnim, ali ne riskiramo. Pronađite peticiju i kliknite Podrška.

Evo kako:

Idite na ovaj link: Search Petitions here!

2. U polju s okvirom za ključne riječi (tražilicu): 1072/2020 i stisni pretraživanje.

3. Klikni na peticiju No 1072/2020 by Erich Mähnert Towards na dnu ćete pronaći gumb za potporu. Kliknite ga.

4. Dobit ćete potvrdu e-poštom. Također, sljedeći je korak važan, nemojte ga preskočiti.
Zakomplicirali su ga vjerovatno namjerno. Međutim, ne odustajte. Zadržite svoje pravo na tetoviranje! Ovo je samo jedan od pokušaja smanjivanja ljudskih prava.

YouTube