NOVA PRAVILA o tintama REACH

NOVA PRAVILA o tintama REACH
NOVA PRAVILA o tintama REACH

Tattoo Info
04.01.2022

!! ️NOVA “REACH” UREDBA O UPOTREBI TINTE I SVIH PIGMENTA u industriji tetovaža (odnosi se i na trajnu šminku) – VRIJEDI ZA EU!! ❤️

Pozdrav Iz Carantania Tattoo Hrvatska

NOVA PRAVILA o tintama REACH

20.12.2021

Kao što ste vjerojatno već primijetili, trenutno se nalazimo u razdoblju “Tattoo-REACH” koje u EU stupa na snagu 4. siječnja 2022.

Ova nova uredba ograničava upotrebu određenih sastojaka. Između ostalog, neki pigmenti i konzervansi koji su prethodno bili odobreni za upotrebu u proizvodnji tinti za tetoviranje. Neki pigmenti bit će potpuno zabranjeni (na primjer, plavi 15 i zeleni 7 – propis će stupiti na snagu u siječnju 2023.). Za neke će se sastojke drastično smanjiti dopuštene količine. Zbog toga se većina poznatih i korištenih tinti više ne može prodavati u EU od 4. siječnja 2022.

Proizvođači rade na alternativama proizvodima koji više nisu dopušteni u EU. Obavijestit ćemo kupce čim dobijemo popis proizvoda koji će biti dostupni 2022. Nažalost, još nemamo dovoljno informacija. Do tada ćemo se potruditi da vam naš novi asortiman tinte bude dostupan što je prije moguće.

28.12.2021

Dobili smo upite jesu li sadašnje i buduće plave i zelene boje REACH tinte i dalje kompatibilne u 2023. Barem prema našim podacima, nijedan proizvođač još nije proizveo ove nijanse s novim pigmentima, jer nisu dostupni odgovarajući alternativni pigmenti. Ne znamo stanje za sve nove proizvode. Naravno, moguće je i da će biti još više izmjena sa zakonskom regulativom, ali vrijeme će pokazati kakva će biti situacija 2023. s ovim potpuno zabranjenim pigmentima.

3.1.2022

Ažuriranje o nadolazećim bojama za tetovaže usklađene s REACH-om.

Dodali smo nove World Famous Ink boje, Limitless seriju, u online trgovinu (www.njcc.hr). Očekuje se da će prva pošiljka ovih boja stići za otprilike dva tjedna. Neće sve nijanse biti uključene u prvu pošiljku, ali izbor je i dalje dobar.

Posljednja procjena Panthera Inka je da će nove tinte stići u zadnjem tjednu siječnja, nekoliko drugih brendova također priprema nove nijanse boja, Intenze Ink obećava nijanse boja krajem siječnja ili početkom veljače.

Licencirano za korištenje i prodaju u EU:
WF Limitless – nova linija/pošiljka uskoro, dostupne prednarudžbe
Premier Ink – isporuka se očekuje u roku od 14 dana (obavijestiti).
Intenze Ink, Pantera, Eternal – obećano u roku od mjesec dana.

Budući da smo u situaciji da ni sami proizvođači ne znaju točno kada će zapravo moći lansirati nove boje (u skladu s direktivom), također nam je teško reći kada ćemo vam zapravo moći ponuditi (u fizičkom obliku) boje. Prednarudžbe su u tijeku.

Proizvođači se trude što prije zadovoljiti potrebe tetovaža.

Boje će biti dostupne! Nećemo biti u crno-bijelom svijetu. Prilagođavamo se situaciji i morat ćemo strpljivo čekati. Do tada ćemo vas izvještavati o isporuci pigmenata.

Vaša Carantania Tattoo