Keep Dublin Beautiful! By Jenny
Keep Dublin Beautiful! By Jenny Keep Dublin Beautiful! By Jenny Keep Dublin Beautiful! By Jenny Keep Dublin Beautiful! By Jenny Keep Dublin Beautiful! By Jenny Keep Dublin Beautiful! By Jenny Keep Dublin Beautiful! By Jenny Keep Dublin Beautiful! By Jenny Keep Dublin Beautiful! By Jenny

RTP

Keep Dublin Beautiful! By Jenny

Napokon… nakon skoro dvije godine apstinencije, ponovno mogućnost za putovanjem, učenjem, druženjem i naravno još samo jednom „malom“ tetovažicom…
Nakon dugo iščekivanja mašinica je „pikla“ na Dublin. Tattoo konvencija u organizaciji Paddy-a O`Donohoea. Paddy, naš zaljubljenik u tetovaže, priznaje da je ovo ipak bila jedna od stresnijih konvencija, zbog stalnih promjena u sveprisutnim mjerama. Osim naravno maski i provjere covid putovnica ili negativnog PCR testa na ulazu, sve se doimalo kao i svaka „normalna“ konvencija. Preformansi, od gutanja mačeva, gađanja sjekirom, koncerata raznoraznih, pa sve do body paintinga za naše najmlađe (family friendly) i naravno neizostavni izbor najboljih umjetnika po kategorijama. Bitno je napomenuti da i Afterparty-i nije izostavljen. Svaka konvencija nova je prilika za upoznavanje umjetnika, kolekcionara, zaljubljenika u tetovaže, ali i „običnih“ ljudi koji po prvi put mogu vidjeti radove i mogućnosti svjetski poznatih umjetnika.

Od stotinjak inozemnih umjetnika jedno ime se posebno ističe i razlog je mog putovanja… one and only – Paul Booth. Ikona i legenda bez kojeg tattoo scena ne bi bila ista. Bilo je to njegovo prvo putovanje nakon covid pandemije i manje stanke uzrokovane zdravstvenim problemima. Pandemija je utjecala i na privremeno zatvaranje njegovog kultnog Last Riot Tattoo Theater & Gallery-a. Manje opterečen ulogom „šefa“, kreativan je bio na svim poljima, tako je i dvije pjesme udaljen od objave svog prvog albuma. Dark ambijentalni zvuk, kapljica je sveobuhvatnog stvaralaštva koje nudi Paul Booth. Uzor je i inspiracija mnogim umjetnicima diljem svijeta, a svojim tridesetogodišnjim iskustvom tetoviranja nepresušan je izvor znanja koje će nesebično podjeliti.

Dublinu već dobro poznat Remis Tattoo, čija dijela govore sama za sebe. Hiperrealistični „color“ umjetnik nekoliko je godina radio u Dublinu do preseljenja studia u rodnu mu Litvu. Bio je naš glavni „tour de pub“ menadžer na konvenciji u Galway-u, Irska, 2017. Koju je organizirao neumorni Martin McIver, ujedno i organizator konvencije u Goi. Svojim pričama i doživljajima u organizaciji najdraže mu Goa konvencije, svakom tattoo zaljubljeniku može istetovirati „maštu“.

Točka na i, bio je afterparty  u R.I.O.T. bar-u, uz malo irskog viskia i Guinness, ali samo do 12p.m. zbog covid mjera… Sve u svemu Dublinska konvencija opravdala je sva očekivanja i unijela dašak nade da će se i konvencije ponovno vratiti u punom sijaju..

By Martina Pavelić

#dublintattoo #jennytattoo #martinapavelic #paulbooth