Drag , talentiran Stiepan G Tattoo!
Drag , talentiran Stiepan G Tattoo! Drag , talentiran Stiepan G Tattoo! Drag , talentiran Stiepan G Tattoo! Drag , talentiran Stiepan G Tattoo! Drag , talentiran Stiepan G Tattoo! Drag , talentiran Stiepan G Tattoo! Drag , talentiran Stiepan G Tattoo! Drag , talentiran Stiepan G Tattoo! Drag , talentiran Stiepan G Tattoo!

Razotkrivanje u devet pitanja

Drag , talentiran Stiepan G Tattoo!

1.PREDSTAVI SE ? Moje Ime je Stiepan G. Imam 31 godinu, rođen sam u Švicarskoj i do sad sam živio svugdje. Trenutno živim i radim u Zagrebu.

2. KAD SI POČEO DA TETOVIRAŠ I ZAŠTO? Recimo da je se nešto počelo kuhati 2013.godine, kada sam počeo razmišljati da počnem radit. Tada sam počeo lagano prikupljati opremu i počeo radit doma. Te godine sam dobio poziv iz 2 salona u Njemačkoj koje sam naravno prihvatio. Sljedećih 5 godina sam proveo u PalimPalimTattoo u gradiću Bretten. Tamo sam naučio dosta, radio jako puno, i kupovao razne opreme i proučavao što mi najbolje odgovara.
Zašto tetoviranje? Zato što nema granica i stalno se može napredovati, ako se hoće. Bude tu svega. Recimo da me tetoviranje gura da probijam sam svoje granice. To volim, to me tjera.

3.GDJE TRENUTNO RADIŠ? Trenutno radim i radit ću u ZeroFiveTattoo u Zagrebu. To sam otvorio nakon povratka iz njemačke, i imam čast raditi s 3 baš kvalitetna tattoo artista.  Gostujem zasad u 2 salona u njemačkoj iako je vrijeme s koronom malo pobrkalo planove. Otvorena su vrata i u Švicarskoj, ali idemo korak po korak. Ja volim polako, jer je sigurno haha

4.DA lI POSJEĆUJEŠ I UČESTVUJEŠ NA KONVENCIJAMA?  Rado posjećujem i sudjelujem. Bio sam na nekoliko većih sajmova i to je uvijek posebno iskustvo. Od poznanstava do novih saznanja u vezi poboljšavanja tehnike itd.   Moglo bi se tu još no kako sam već rekao, idem polako.

5. IDOLI ILI UZORI? Pretpostavljam kao kod većine, idoli i uzori su oni zbog kojih sami sebe tjeramo i guramo naprijed itd. Puno je vrsnih artista čiji rad pratim i čiji me radovi inspiriraju. No moram dodati da je bilo dosta idola dok nisam prvi put popričao s njima haha. Preferiram realizam za sebe i na sebi ali uživam u svim stilovima ako su odrađeni kako treba.

6. KONEKCIJA SA KLIJENTIMA? Ja se držim one „klijent je kralj”. Svaka nama čast ali da nema njih, ne bi bilo ni nas. Dogovor, razgovor i kratko upoznavanje prije termina je obavezno. Volim kad se ljudi dobro osjećaju i uživaju u našem studiju unatoč bolovima koje im nanosimo haha. Dosad se svi manje više rado vraćaju, a ne rijetko dođe i do boljeg poznanstva itd.  Nastojim da se klijent NE osjeća kao na traci. Ovisno o željama, crtam ili sastavljam design digitalno.

7. ŠTO JE ZA TEBE DOBRA TETOVAŽA?  Vrhunska tetovaža je moćan izraz. Puno faktora igra ulogu, kontrast, dinamičnost, detalj, tehnika, i tako u nedogled. Nema dosta, nema kraja, to je priča koja ne završava. Kod drugih gledam općenito prepoznatljivost na prvi pogled, a zatim ulazim u vise detalja. Isto tako s obzirom na to da sam se posvetio realizmu, bitno je da razmišljam kako će tetovaža izgledati za 5 ili 10 godina. A ne samo kad je svježa i bok. No eto, tu se sad također može ići u nedogled.

8. OPREMA ZA TETOVIRANJE?  Naravno da pratim trendove jer sve to prati boljitak u radu. Već 6 godina radim s Cheyenne mašinama i iglama jer mi odgovara. Ne moram misliti na mašinu niti dali sam je dobro namjestio jer uvijek isto radi, nego se koncentriram isključivo na klijenta i tetovažu koju moram napraviti.  Isto tako s bojama i raznim preparatima. Na kraju krajeva, ako si TATTOO artist onda uloži u opremu. Ako nečeg, onda budi artist, doma.

9. TETOVIRANJE U BUDUĆNOSTI?  Kad sam ušao u ovaj svijet prije 7 godina pričalo se da je trend u pitanju i da će kroz godinu dvije sve splasnuti. Vrijeme je pokazalo da to nije tako. Zakuhava se sve više, sve je boljih artista, luđih motiva itd. Smatram da će se tako i nastaviti. Stilovi su koji jesu, ali na njima će se sigurno graditi i tu će biti još svega. No siguran sam da će nakon nekog vremena opstati samo bolji. Jer danas bi tetovirač bio svatko, ali to nije tako lako haha.

C/P

Hvala Stiepanu na odgovorima.

Više o njemu i njegovim radovima potražite na njegovoj facebook stranici.

#zerofivetattoo #stiepangtattoo