DESET NAM JE GODINA TEK! RIJEKA TATTOO EXPO

DESET NAM JE GODINA TEK! RIJEKA TATTOO EXPO
DESET NAM JE GODINA TEK! RIJEKA TATTOO EXPO DESET NAM JE GODINA TEK! RIJEKA TATTOO EXPO DESET NAM JE GODINA TEK! RIJEKA TATTOO EXPO DESET NAM JE GODINA TEK! RIJEKA TATTOO EXPO DESET NAM JE GODINA TEK! RIJEKA TATTOO EXPO DESET NAM JE GODINA TEK! RIJEKA TATTOO EXPO

Tattoo konvencije
25.10.2021

10. GODINA RIJEČKE TATTOO KONVENCIJE

Deseto jubilarno izdanje Rijeka Tattoo Expoa održat će se od 26. do 28. studenog u Sportskoj dvorani Kostrena, a sudjelovat će više od 100 tattoo artista iz desetak europskih zemalja.

Iako se deseto izdanje konvencije trebalo održati 2020. godine, zbog pandemije korona virusa odgođeno je, ali ove će godine ugledati svjetlo dana. Konvencija je to koja uspješno egzistira i raste iz godine u godinu, a priča je započela davne 2010. godine sa svega 7 tattoo artista sudionika.

To prvo izdanje konvencije, koje se više može opisati kao okupljanje ili druženje nekolicine većinom lokalnih tattoo artista održalo se u Club house Moto kluba Fluminense Riders, inače začetnika riječke konvencije. Tada se nije moglo ni zamisliti da će konvencija narasti do ovoga što predstavlja danas.

Do svog se petog izdanja, kada je sudjelovalo 40 tattoo artista, Rijeka Tattoo Expo održavala se u Rijeci, pa stoga i nosi to ime. Nakon toga u potrazi za većim i adekvatnijim prostorom, novi dom konvencije postaje Sportska dvorana u Kostreni.

„Od šestog smo izdanja u Kostreni. Ovdje smo iznenađujuće dobro prihvaćeni odmah, kako od strane naših domaćina, KD Kostrena koji upravlja prostorom dvorane u kojoj se konvencija održava, tako i od strane mještana. A moram naglasiti da nam i posjećenost raste iz godine u godinu, za što je također zaslužna i lokacija“, rekla je Mia Mohorić, jedna od organizatora Rijeka Tattoo Expoa.

Rijeka Tattoo Expo raste iz godine u godinu, pa tako posljednjih godina na konvenciji sudjeluje oko 100 tattoo artista iz 10-15 europskih zemalja. Kako naglašavaju organizatori, taj broj bio bi i veći da im fizički prostor dopusti, a nije isključeno da će i za to doći prilika u skorašnje vrijeme.

„Već godinama imamo listu čekanja, a ove godine do sada je to najveći broj prijavljenih tattoo artista koje nažalost nismo mogli primiti. Najradije bi svima dali priliku da osjete energiju naše konvencije, ali dvorana nas ograničava budući da fizički više ne stane niti jedan štand“, objasnila je Mia Mohorić, jedna od organizatora Rijeka Tattoo Expoa.

Kostrenska izdanja konvencije pokazala su da se s ulaganjem velikog truda, puno vremena, profesionalnim pristupom i organizacijskim sposobnostima tima, ali najviše s ljubavlju prema onome što se radi, može postići veliki uspjeh čime se danas ponose organizatori Rijeka Tattoo Expoa.

Rijeka Tattoo Expo tim broji velik broj sudionika u organizacijskom procesu koji traje i po 10 mjeseci. Osim užeg tima, tu je velik broj ljudi koji sudjeluje na dane održavanja konvencije kako bi sve bilo besprijekorno i kako bi svi segmenti bili odrađeni na visokoj razini.

„Ponosni smo na ono što smo stvarali kroz godine i što imamo sada. Sigurna sam da se i nama desi propust, ali radimo na tome da ga uočimo i riješimo. Svatko kod nas ima svoju ulogu i zadatke i smatramo da jedino tako možemo organizaciju ovako velike manifestacije odraditi profesionalno. A najvažnije od svega, ulažemo individualno puno sebe u konvenciju, puno ljubavi, puno prijateljstva i puno puno strpljenja. Evo, to je ključ našeg uspjeha“, zaključila je Mia, koja je dio organizacijskog tima od četvrtog izdanja Rijeka Tattoo Expoa.

Ove godine Rijeka Tattoo Expo imati će neke promjene budući da su se kao i svi drugi morali prilagoditi situaciji uzrokovanoj korona virusom. Tako će za sudjelovanje i posjećivanje konvencije biti potrebna COVID potvrda što bi značilo ili potvrda o cijepljenju ili negativnom testu, a svojim će posjetiteljima osigurati i mogućnost testiranja na ulazu u dvoranu.

Iz organizacijskog tima najavljuju i zanimljiv zabavni program, kao i svake godine, a koji je prilagođen u potpunosti epidemiološkim mjerama i pravilima oko nastupa.

Ulaznice za 10. Rijeka Tattoo Expo mogu se kupiti isključivo na ulazu u dvoranu, po cijeni od 30 kuna (4 eura) za jednodnevnu ili 50 (7 eura) za tri dana.

RIJEKA TATTOO EXPO WEB