Bome je dobra ova naša BO! Uvjerite se i sami…
Bome je dobra ova naša BO! Uvjerite se i sami… Bome je dobra ova naša BO! Uvjerite se i sami… Bome je dobra ova naša BO! Uvjerite se i sami… Bome je dobra ova naša BO! Uvjerite se i sami… Bome je dobra ova naša BO! Uvjerite se i sami… Bome je dobra ova naša BO! Uvjerite se i sami… Bome je dobra ova naša BO! Uvjerite se i sami… Bome je dobra ova naša BO! Uvjerite se i sami… Bome je dobra ova naša BO! Uvjerite se i sami…

Razotkrivanje u devet pitanja

Bome je dobra ova naša BO! Uvjerite se i sami…

1.PREDSTAVI SE?
Ime mi je Bo 🙂 ahaha da to mi je pravo ime. Imam 29 godina i dolazim iz Zagreba. Završila sam školu primijenjene umjetnosti i dizajna, te modni dizajn na Tekstilno tehnološkom fakultetu u Zagrebu.

2. KADA SI POČEO-LA TETOVIRATI I ZAŠTO?
Ljubav prema tetoviranju se dogodila prije više od 10god kad sam napravila svoju prvu tetovažu. Sa tetoviranjem sam se počela baviti prije neke 4 godine. S obzirom da sam prethodno radila kao body piercer I shop menader (7god) nekako je došlo samo od sebe. Većina moga društva još kroz srednju školu su veliki zaljubljenici u umjetnost i u nešto “drugačije” koji su danas kolege koji imaju profesionalne tattoo & piercing salone. Imala sam sreće da sam bila okružena ljudima koji su tada već tetovirali ili počinjali. Kroz rad u profesionalnom tattoo& piercing studiu naučila sam jako puno stvari u teoriji. Tako da sam kasnije ubacila samo “malo”prakse heheh.

3.GDJE TRENUTNO RADIŠ?
Trenutno radim u Megrim tattoo & piercing studiu u Karlovcu, te sam guest artist u Memories tattoo studio u Zagrebu. Vrlo često odlazim u Njemačku na gostovanje u Lakimii tattoo studio u Karlsruhe.

4. DA lI POSJEĆUJEŠ I UČESTVUJEŠ NA KONVENCIJAMA?
Da! Posjećujem konvencije i sudjelujem na određenima. Konvencije su za mene nešto gdje se mi artisti prvenstveno podruzimo i vidimo svi na jednome mjestu. Svi se bavimo istim poslom tako da druženja preko tjedna ili nešto slično tome je gotovo nemoguće pogotovo ako ne živimo u istom gradu. Ujedno su konvencije nešto gdje posjetitelji mogu vidjeti različite stilove artista, upoznati artiste, pitati sve što ih zanima, ili se cak i tetovirati ma samoj konvenciji . Sve u svemu uvijek lijepo proveden vikend 🙂

5. IDOLI ILI UZORI?
Pratim dosta artista sto domaćih sto stranih. Nemam konkretno svog idola ali mogu izdvojiti par artista poput Emily Rose Murray, Debora Cherry, Samuele Briganti, Victor Postugal
Od stilova najviše volim neotraditional , traditional uglavnom Color watercolor te abstract art

6. KONEKCIJA SA KLIJENTIMA?
Definitivno volim i odradujem prethodno konzultacije u studiu kako bi sa klijentom sto bolje i detaljnije dogovorila dizajn koji zeli (naravno pricamo o konkretnijim velicinama znaci cca A4 format). Za nesto manje i jednostavnije cak dogovorimo i preko maila.
Dizajn klijenti vide na samom terminu za tetoviranje. S obzirom na prethodno detaljno odradene konzultacije nema potrebe za pregledom skice i dolaskom jos jednom u studio prije samog tetoviranja. Ukoliko klijent zeli neke izmjene na dizajnu, na terminu za tetoviranje ostavljam vise vremena kako ukoliko dode do promjene sve odradimo na licu mjesta.

7. ŠTA JE ZA TEBE DOBRA TETOVAŽA?
Dobra tetovaza za mene nije samo dizajn. Prvo sto me privuče je naravno dizajn, no uvijek gledam kako je ta tetovaza pozicionirana s obzirom na dio tijela (napadaj dobijem kad vidim da je tetovaza odradena “naopako”). Drugo vidim linije znaci da li su lijepo ravno odradene da nisu “preorane”, nacin na koji je boja upucana u kozu bez da se koza osteti te da ne nastanu podljevi. I dugoročno da li kolicina detalja odgovara velicini slike o dijelu tijela. Mislim da su to neke 3 osnovne stvari za tehnički dobar tattoo. Ostalo su vec sve ukusi.

8. OPREMA ZA TETOVIRANJE?
Nisam neki ludi fanatik tattoo opreme i da sad pratim sve sto je novo izaslo kupujem i prodajem. Nasla sam si za sad masinicu koja mi odgovara po stilu kojeg najvise radim tako da za sad ne mislim mijenjati isto kao i boje. Koristim uglavnom odredenu marku i nijanse te se na tome baziram.
Sto se tice druge opreme volim probati nesto novo sto mi netko preporuciti npr. Vrsta markera za freehand, Novi vazelin ili nesto slicno tome itd.

9. TETOVIRANJE U BUDUĆNOSTI?
Kako napreduje tehnologija tako i tetoviranje. Vec sad imamo masinice bez kablova pa WiFi power unit svasta. Tako da ko zna do kud Ce jos to dogurati. Nadamo se samo boljem 🙂

 

C/P

Hvala Bo na odgovorima.

Više o Bo i njenim radovima potražite na njenoj Facebook stranici.

#zagreb #tetoviranje #bo